Scutul antirachetă ar putea destabiliza Europa în cinci sau şase ani şi ar fi o ameninţare pentru Rusia

Scutul antirachetă creat în prezent în Europa de Statele Unite ar putea destabiliza regiunea în cinci sau şase ani şi ar constitui o ameninţare pentru Rusia, a declarat miercuri generalul Nikolai Makarov, şeful Statului Major General al Forţelor armate ruse, relatează RIA Novosti în pagina online.

943 afișări
Imaginea articolului Scutul antirachetă ar putea destabiliza Europa în cinci sau şase ani şi ar fi o ameninţare pentru Rusia

Scutul antirachetă ar putea destabiliza Europa în cinci sau şase ani şi ar fi o ameninţare pentru Rusia

"Scutul antirachetă ar putea, până în 2017 sau 2018, să perturbe stabilitatea Europei şi să ameninţe securitatea Rusiei", a declarat generalul, în urma unei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia desfăşurate la Bruxelles, relatează RIA Novosti.

Potrivit acestuia, Rusia şi NATO încă mai au timp să ia decizii coordonate pe această temă, care constituie "piatra de temelie a relaţiilor între Rusia şi Alianţă".

"Dar noi nu putem aştepta şi este necesar (ca Moscova) să definească măsurile care pot fi luate", a adăugat Makarov, precizând că partea rusă deja a informat colegii din NATO despre acest lucru.

În cursul summitului NATO de la Lisabona din 2010, Moscova şi Washingtonul au convenit să coopereze în domeniul scutului antirachetă european. Totuşi, cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord privind arhitectura viitorului scut. În plus, Statele Unite au refuzat să ofere garanţii în scris că scutul nu va fi îndreptat împotriva forţelor strategice ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici