Se fac eforturi pentru îmbunătăţirea relaţiilor. China îl invită pe prim-ministrul Japoniei într-o vizită oficială

Autorităţile din China l-au invitat pe prim-ministrul japonez Shinzo Abe într-o vizită oficială, în contextul în care cele două ţări depun eforturi comune pentru îmbunătăţirea relaţiilor, a declarat ministrul de Externe chinez, Lu Kang, citat de Reuters.

565 afișări
Imaginea articolului Se fac eforturi pentru îmbunătăţirea relaţiilor. China îl invită pe prim-ministrul Japoniei într-o vizită oficială

Eforturi pentru îmbunătăţirea relaţiilor. China îl invită pe prim-ministrul Japoniei într-o vizită oficială

China şi Japonia au avut de multe ori discuţii conflictuale despre trecutul lor, în principal pe motiv că autorităţile din Japonia nu au încercat să rezolve conflictul rezultat în urma invadării Chinei înaintea şi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Legăturile dintre a doua şi a treia mare economie a lumii au fost afectate şi de disputa teritorială pentru un grup de insule din Marea Chinei de Sud şi de suspiciunea Chinei că Abe încearcă să modifice Constituţia pacifistă a Japoniei.

În ultima perioadă, cele două ţări au încercat să îmbunătăţească relaţia. Preşedintele chinez Xi Jinping a avut în noiembrie anul trecut o întâlnire oficială cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe în Vietnam. De asemenea, ministrul de Externe japonez a vizitat China în luna ianuarie.

„Autorităţile diplomatice din cele două ţări păstrează legătura în ceea ce priveşte această întâlnire”, a declarat Lu Kang, purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe chinez.

Cele două ţări trebuie să găsească o cale de mijloc pentru a crea un mediu favorabil unei astfel de întâlniri, a adăugat Lu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici