Se numeşte Mihail Gorbaciov şi candidează în scrutinul parlamentar din Indonezia. Cum a ajuns pe liste numele liderului sovietic

Mihail Gorbaciov este numele unuia dintre candidaţii înscrişi în scrutinul legislativ programat săptămâna viitoare în Indonezia, dar, în mod evident, nu este vorba de fostul lider sovietic care a contribuit la încheierea Războiului Rece, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

3772 afișări
Imaginea articolului Se numeşte Mihail Gorbaciov şi candidează în scrutinul parlamentar din Indonezia. Cum a ajuns pe liste numele liderului sovietic

Mihail Gorbaciov candidează în scrutinul parlamentar din Indonezia

Mihail Gorbaciov Dom este un indonezian în vârstă de 32 de ani care candidează pentru un post de deputat în Indonezia. Scrutinul pentru desemnarea preşedintelui Indoneziei, a membrilor Parlamentului central şi ai parlamentelor regionale este programat pe 17 aprilie.

Specialist în protecţia mediului, Mihail Gorbaciov Dom este născut în anul 1986, în perioada aplicării "Perestroika", politica de reforme destinată modernizării Uniunii Sovietice.

"Părinţii mei erau siguri că vor avea o fată, astfel că au intrat în panică atunci când m-am născut eu, deoarece nu aveau un nume pregătit pentru un băiat", afirmă tânărul candidat, explicând că în prima săptămână după naştere nu a avut niciun nume, până când părinţii au devenit inspiraţi de numele preşedintelui sovietic Mihail Gorbaciov, pe care l-au văzut la televizor.

"Tatăl meu s-a gândit că este un nume grozav, numele unui lider sovietic, astfel că mi-au dat acest nume", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici