Se precipită lucrurile la frontiera SUA cu Mexicul: Cel puţin 32 de protestatari au fost arestaţi în San Diego

Autorităţile americane au arestat luni 32 de persoane care participau la o demonstraţie organizată de o grupare religioasă în San Diego, California, la graniţa cu Mexicul, şi care susţineau drepturile solicitanţilor de azil din America Centrală, relatează Associated Press.

1273 afișări
Imaginea articolului Se precipită lucrurile la frontiera SUA cu Mexicul: Cel puţin 32 de protestatari au fost arestaţi în San Diego

SUA: Cel puţin 32 de protestatari arestaţi în San Diego, la graniţa cu Mexicul

Purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră, Eduardo Olmos, a declarat că 31 de persoane au fost arestate pentru încălcarea frontierei de stat de către Serviciul Federal de Protecţie, iar o alta a fost arestată de către poliţia de frontieră pentru agresarea unui agent.

Peste 300 de persoane şi mai mulţi lideri ai bisericilor, moscheilor, sinagogilor şi comunităţilor indigene, au participat la demonstraţia care a avut loc în Parcul de Stat din San Diego, care se învecinează cu oraşul mexican Tijuana.

Un fotograf al agenţiei Associated Press a observat cum o mulţime de oameni au fost încătuşaţi după ce li s-a spus de către agenţi să se întoarcă de la un zid pe care poliţia de frontieră îl numeşte "o zonă de control".

Gruparea relogooasă, care a organizat demonstraţia, a precizat că 30 de oameni au fost opriţi de agenţi în echipament de război şi au fost luaţi în custodie în timp ce încercau să ajungă lângă zid pentru o ceremonie de binecuvântare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici