Secretar de stat american, avertisment despre China: ”China acţionează mai represiv acasă şi mai agresiv în străinătate”

  • Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat că China contestă ordinea mondială acţionând „mai represiv” şi „mai agresiv.”
  • Joe Biden a asigurat în timpul primului său discurs în Congres că nu „va căuta conflictul cu China.”
378 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat american, avertisment despre  China: ”China acţionează mai represiv acasă şi mai agresiv în străinătate”

Foto: Profimedia

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat că China contestă ordinea mondială acţionând „mai represiv” şi „mai agresiv.”
 
„Ceea ce am văzut în ultimii ani este că China acţionează mai represiv acasă şi mai agresiv în străinătate. Este un fapt,” a declarat Antony Blinken, într-un interviu pentru canalul american CBS şi preluat de Le Figaro. 
 
„China este singura ţară din lume cu capacitate militară, economică, diplomatică de a submina sau de a contesta ordinea bazată pe reguli pe care o avem şi suntem hotărâţi să o apărăm. Dar vreau să fiu foarte clar. Obiectivul nostru nu este să oprim China,să o limităm, ci să menţină acea ordine bazată pe reguli pe care China o contestă,” a adăugat şeful diplomaţiei americane. 
 
Aceste declaraţii vin după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a asigurat miercuri, în timpul primului său discurs în Congres, că nu „va căuta conflictul cu China”, ci că va fi „gata să apere interesele americane în toate domeniile”. 
 
Tensiunile dintre cele două puteri au fost recurente în ultimii ani. Forţele armate chineze şi americane concurează pentru influenţă în Asia-Pacific, în special în Marea Chinei de Sud şi în jurul Taiwanului. 
 
Antony Blinken a insistat, de asemenea, în martie, asupra „genocidului comis împotriva uigurilor predominant musulmani” în regiunea chineză Xinjiang.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
blinken,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici