Secretarul american al Apărării, vizită-surpriză în Irak, în cadrul luptei împotriva ISIS

Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, a sosit miercuri într-o vizită-surpriză la Bagdad, pentru discuţii cu comandanţii militari americani, în încercarea de a intensifica lupta împotriva grupării Stat Islamic, relatează Reuters în pagina online.

444 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării, vizită-surpriză în Irak, în cadrul luptei împotriva ISIS

Secretarul american al Apărării face o vizită-surpriză în Irak, în cadrul luptei împotriva ISIS (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Carter a declarat anterior, la începutul vizitei sale în Orientul Mijlociu, că va discuta cu comandanţii pentru "a obţine ultimele impresii privind situaţia din câmpul de luptă şi opinia lor privind modalităţile de a continua să accelereze campania menită să învingă SI".

În ultima perioadă au apărut tot mai multe indicii că SUA intenţionează să-şi intensifice campania militară împotriva grupării teroriste, care a revendicat mai multe atacuri în Occident, inclusiv pe cele de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Luna aceasta, SUA au anunţat planuri de a trimite echipe militare de elită în Irak, pentru a efectua raiduri împotriva militanţilor SI din această ţară şi din Siria.

SUA au precizat că sunt dispuse să trimită instructori şi elicoptere de atac pentru a ajuta forţele irakiene să recucerească oraşul Ramadi, ocupat de SI.

Carter a mai spus că, în cadrul călătoriei sale, le va cere aliaţilor SUA să contribuie mai mult la campania militară împotriva grupării SI.

Adresându-se marţi militarilor de la baza aeriană Incirlik din Turcia, pe care SUA şi aliaţii lor o folosesc în campania aeriană împotriva grupării SI, Carter a recunoscut că ameninţarea reprezentată de organizaţia jihadistă s-a extins dincolo de Orientul Mijlociu.

"S-a extins în alte părţi ale lumii, inclusiv în ţara noastră", a afirmat el. "Dar înfrângerea în Siria şi Irak este necesară şi trebuie să o grăbim", a adăugat oficialul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici