Secretarul american de Stat, John Kerry, se va întâlni pe 14 iulie cu preşedintele Vladimir Putin. Ucraina şi relaţiile bilaterale, pe agenda de discuţie

Secretarul american de Stat, John Kerry, care în perioada 14-15 iulie va întreprinde o vizită oficială la Moscova, se va întâlni joi şi cu Vladimir Putin, a anunţat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de ştiri TASS.

2785 afișări
Imaginea articolului Secretarul american de Stat, John Kerry, se va întâlni pe 14 iulie cu preşedintele Vladimir Putin. Ucraina şi relaţiile bilaterale, pe agenda de discuţie

Secretarul american de Stat, John Kerry, se va întâlni pe 14 iulie cu preşedintele Vladimir Putin (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

"Vă pot dezvălui că Putin îi va primi pe secretarul de Stat american (John) Kerry şi pe Ministrul (rus) de Externe (Serghei), Lavrov, în după-amiaza zilei de joi (14 iulie ). Aspectele ce urmează să fie discutate sunt destul de previzibile. Acestea sunt Siria, Ucraina şi relaţiile bilaterale," a declarat Peskov.

Anterior, Peskov a spus că posibilitatea organizării unei astfel de reuniuni era discutată.

Kerry va sosi la Moscova pe data de 14 iulie, pentru a purta discuţii cu omologul său rus, Serghei Lavrov. Partea rusă plănuieşte să discute despre încălcările acordului de încetare a focului în Siria de către diferite grupuri controlate de Jabhat al-Nusra (organizaţia teroristă în Rusia n.red), a declarat Lavrov.

Într-un comunicat publicat anterior, Ministerul rus de Externe a subliniat importanţa chestiunilor legate de soluţionarea crizei din Ucraina şi implementarea Acordului de la Minsk, dar şi schimbul de opinii privind alte probleme regionale, inclusiv conflictul din zona Nagorno-Karabakh, situaţia din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, în Afganistan şi Peninsula Coreea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici