Secretarul american de Stat, Rex Tillerson a cerut Chinei să folosească "toate mijloacele disponibile" pentru tempera Coreea de Nord

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a cerut vineri Chinei să fac tot ce este posibil pentru a tempera comportamentul destabilizator al regimului nord-coreean, a anunţat Departamentul de Stat, după prima întrevedere a lui Tillerson cu omologul său chinez, Wang Yi, notează Reuters online.

715 afișări
Imaginea articolului Secretarul american de Stat, Rex Tillerson a cerut Chinei să folosească "toate mijloacele disponibile" pentru tempera Coreea de Nord

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson a cerut Chinei să folosească "toate mijloacele disponibile" pentru tempera Coreea de Nord (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

"Secretarul (de Stat) Tillerson a evidenţiat ameninţarea crescândă reprezentată de programul nuclear şi balistic al Coreei de Nord şi a cerut Chinei să folosească toate mijloacele disponibile pentru a tempera comportamentul destabilizator al Coreei de Nord", a declarat purtătorul de cuvânt în funcţie al Departamentului de Stat, Mark Toner.

Tillerson şi ministrul chinez de Externe, Wang Yi, au căzut de acord să discute într-un mod constructiv pe marginea diferenţelor de viziune între cele două state.

China este principalul aliat al regimului de la Phenian şi cel mai important partener comercial al Coreei de Nord, astfel că autorităţile americane au cerut Beijingului în mai multe rânduri să pună presiune asupra regimului nord-coreean. Pe de altă parte, China se apără afirmând că influenţa sa asupra Phenianului este supraestimată.

Reuniunea bilaterală între şefii diplomaţiei americane şi chineze a avut loc cu ocazia renuniunii miniştrilor de Externe ai statelor G20 de la Bonn.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici