Secretarul de Stat al SUA Rex Tillerson: Vrem să vedem dacă Phenianul este interesat să începem un dialog

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a afirmat, sâmbătă, că Washingtonul are mai multe canale de comunicare cu Phenianul, adăugând că SUA vor urmări dacă nord-coreeni sunt interesaţi să înceapă discuţiile pe marginea programului nuclear, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1645 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat al SUA Rex Tillerson: Vrem să vedem dacă Phenianul este interesat să începem un dialog

secretarul de Stat al SUA Rex Tillerson: Vrem să vedem dacă Phenianul este interesat să începem un dialog

Afirmaţiile lui Tillerson au fost făcute cu ocazia unei vizite pe care secretarul american de Stat o efectuează în China. Acesta şi-a exprimat dorinţa de a reduce tensiunile cu Coreea de Nord, care este tot mai aproape să dezvolte capabilităţi nucleare ce ar putea atinge teritoriul Statelor Unite.

”Punem întrebări. Avem linii de comunicare cu Phenianul, nu suntem într-o beznă totală. Avem două sau trei canale de comunicare deschise cu Phenianul. Putem să vorbim cu ei, vorbim cu ei”, a spus Tillerson.

Oficialii din Beijing i-au transmis lui Tillerson că sunt îngrijoraţi de perspectivele crizei nord-coreene, fiind alarmaţi de recentele dispute verbale dintre Donald Trump şi Kim Jong-un.

”Cred că toată situaţia este supratensionată acum. Cred că toţi am vrea să ne calmăm. Bineînţeles, ar ajuta dacă Phenianul nu va mai lansa rachete. Asta ar linişti foarte mult lucrurile”, a adăugat Tillerson.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici