Secretarul de Stat al SUA vine cu noi precizări despre motivul asasinării lui Soleimani: Parte dintr-o strategie pentru descurajarea Iranului

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo a declarat luni că asasinarea generalului Qassem Soleimani a făcut parte dintr-o strategie amplă de descurajare, în condiţiile în care Administraţia de la Washington a justificat anterior atacul în contextul unui atac iminent asupra unor ambasade americane.

2366 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat al SUA vine cu noi precizări despre motivul asasinării lui Soleimani: Parte dintr-o strategie pentru descurajarea Iranului

Sursa FOTO: Profimedia Images

În cadrul unui discurs susţinut la Universitatea Stanford, Pompeo a vorbit despre strategia americană care vizează „o descurajare reală” a Iranului şi a susţinut că administraţiile anterioare, atât cele republicane, cât şi cele democrate, au încurajat „activităţile dăunătoare” ale Teheranului, informează Le Figaro.

Democraţii din Congresul Statelor Unite, precum şi unii republicani au pus sub semnul întrebării ipoteza unor atacuri iminente împotriva SUA, lansată de Administraţia Trump şi au criticat faptul că membrii Congresului nu au fost informaţi cu privire la planurile Casei Albe în privinţa generalului Soleimani.

Duminică, secretarul Apărării, Mark Esper a declarat că nu a avut informaţii cu privire la iminenţa unor atacuri asupra unor ambasade americane din Orientul Mijlociu, iar preşedintele Donald Trump a spus că „nu contează cu adevărat” dacă Soleimani reprezenta sau nu o ameninţare iminentă.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici