Secretarul de Stat american, la Soci: SUA nu vor tolera intervenţiile Rusiei în alegerile din 2020

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, că Washingtonul nu va tolera intervenţia Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2020, relatează Reuters.

819 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat american, la Soci: SUA nu vor tolera intervenţiile Rusiei în alegerile din 2020

Secretarul de Stat american, la Soci: SUA nu vor tolera intervenţiile Rusiei în alegerile din 2020

Pompeo a declarat la Soci că a fost destul de clar când i-a explicat lui Lavrov să nu se mai repete scenariul de la alegerile din 2016 când Washingtonul a acuzat Moscova că a intervenit în procesul electoral american.

Rusia a negat acuzaţiile de implicare în campania electorală din 2016.

De asemenea, Pompeo a declarat că i-a transmis Moscovei să elibereze navigatorii ucraineni reţinuţi după conflictul de anul trecut în care Rusia a acuzat faptul că două nave militare ucrainene ar fi pătruns ilegal în apele teritoriale ruseşi să colaboreze cu noul preşedinte al Ucrainei pentru a restabili pacea în estul ţării.

Pompeo a mai declarat că este timpul ca liderul venezuelean Nicolas Maduro, un aliat al Rusiei, ar trebui să îşi dea demisia.

Lavrov a declarat la rândul său că viitorul Venezuelei ar trebui să fie decis de poporul acestei ţări şi a catalogat presiunile SUA asupra regimului de la Caracas ca fiind nedemocratice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici