Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, în Mexic: Două ţări "puternice" pot avea din când în când disensiuni

Două ţări "puternice" pot avea uneori disensiuni, a declarat secretarul de Stat american, Rex Tillerson, în cursul vizitei în Mexic, exprimând speranţa, alături de ministrul mexican de Externe Luis Videgaray, că problemele vor putea fi depăşite prin dialog, relatează ABC News.

365 afișări
Imaginea articolului Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, în Mexic: Două ţări "puternice" pot avea din când în când disensiuni

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, în Mexic: Două ţări "puternice" pot avea din când în când disensiuni

Rex Tillerson, alături de John Kelly, secretarul american pentru Securitate Internă, se află în vizită oficială în Mexic, pe fondul disensiunilor comerciale şi în materie de imigraţie dintre cele două ţări.

"În cursul întrevederilor, am discutat despre provocări şi despre oportunităţi în relaţia dintre SUA şi Mexic", a declarat Rex Tillerson în conferinţa de presă organizată alături de Luis Videgaray, ministrul mexican de Externe.

"Am fost amândoi de acord că, într-o relaţie plină de culori vii, două ţări puternice şi suverane pot avea din când în când diferenţe. Ne-am ascultat îndeaproape şi atent unul pe celălalt şi am exprimat în mod respectuos propriile preocupări", a subliniat Tillerson.

Tonul amical a fost împărtăşit de Luis Videgaray. "Într-un moment în care avem diferenţe notorii, cea mai bună modalitate este să le rezolvăm prin dialog", a spus el.

Înaintea întrevederii, Luis Videgaray avertizase că Administraţia Mexicului va răspunde simetric tuturor măsurilor luate de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a avertizat că va impune taxe vamale mari produselor importate din Mexic şi intenţionează să oblige Administraţia mexicană să suporte costul zidului care va fi construit la frontiera comună.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici