Secretarul de stat britanic pentru Imigraţie a demisionat pentru că angajase o imigrantă ilegală

Secretarul de stat britanic pentru Imigraţie, Mark Harper, care coordonează un proiect de lege ce prevede înăsprirea condiţiilor de primire în Marea Britanie, a demisionat sâmbătă pentru că a angajat o menajeră în situaţie ilegală.

134 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat britanic pentru Imigraţie a demisionat pentru că angajase o imigrantă ilegală

Secretarul de stat britanic pentru Imigraţie a demisionat pentru că angajase o imigrantă ilegală (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În scrisoarea sa de demisie adresată premierului David Cameron, secretarul de stat asigură că menajera i-a prezentat documente în regulă atunci când a recrutat-o, în 2007, pentru a-i face curat în apartamentul său din Londra.

Dar atunci când a vrut să verifice din nou, la începutul anului, "având în vedere accentul pus pe aceste probleme" în proiectul său de lege, el şi-a dat seama că angajata sa - a cărei naţionalitate nu este cunoscută pentru moment - i-a prezentat documente false.

"Chiar dacă am respectat întodeauna legea, consider că, în calitate de secretar de stat pentru Imigraţie, care prezintă un proiect de lege în Parlament ce va înăspri legile noastre pe tema imigraţiei, trebuie să îmi impun niveluri de exigenţă mai ridicate decât alţii", scrie Harper, care cere tocmai ca angajatorii să participe la efort verificând cu conştiinciozitate actele salariaţilor lor.

"Prin urmare, am decis că cel mai convenabil este să mă retrag", a adăugat el, scuzându-se pentru problemele cauzate Guvernului lui David Cameron.

Premierul i-a acceptat demisia "cu regret", vorbind despre o "decizie onorabilă".

Problema imigraţiei se află în prezent în centrul dezbaterilor politice din Marea Britanie, unde conservatorii sunt sub presiunea partidului populist şi antiimigraţie UKIP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici