Secretarul General al ONU, António Guterres, aşteaptă cu interes discuţiile din cadrul reuniunii anuale a liderilor mondiali privind pacea şi denuclearizarea Peninsulei Coreene

Secretarul General al ONU, António Guterres, a salutat eforturile Coreei de Nord şi Coreei de Sud de a construi o relaţie bazată pe încredere şi aşteaptă să discute cu cele două părţi în luna septembrie în legătură cu sprijinul oferit pentru pacea şi denuclearizarea peninsulei, informează Reuters.

199 afișări
Imaginea articolului Secretarul General al ONU, António Guterres, aşteaptă cu interes discuţiile din cadrul reuniunii anuale a liderilor mondiali privind pacea şi denuclearizarea Peninsulei Coreene

Şeful ONU aşteaptă cu interes discuţiile privind pacea şi denuclearizarea Peninsulei Coreene

"Secretarul General aşteaptă cu interes să discute despre modul în care poate sprijini în continuare părţile în eforturile lor diplomatice de a aduce pacea durabilă, securitatea şi denuclearizarea completă şi verificabilă a Peninsulei Coreene în timpul viitoarei întâlniri la nivel înalt a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, " a transmis printr-un comunicat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, preşedintele american Donald Trump şi ministrul de externe nord-coreean Ri Yong-ho sunt aşteptaţi să participe la reuniunea anuală a liderilor mondiali în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite ce va avea loc la New York în ultima săptămână din luna septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici