Secretarul general al ONU: Un conflict militar între Israel şi mişcarea Hezbollah ar fi "cel mai urât coşmar"

Un conflict militar între Israel şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah ar fi "cel mai urât coşmar", a avertizat luni Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, informează cotidianul Le Figaro.

2711 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU: Un conflict militar între Israel şi mişcarea Hezbollah ar fi "cel mai urât coşmar"

Secretarul general al ONU: Un conflict militar între Israel şi mişcarea Hezbollah ar fi "cel mai urât coşmar"

"Cel mai urât coşmar ar fi cel al unui conflict deschis între Israel şi mişcarea Hezbollah. Amploarea distrugerilor în Liban ar fi foarte mare", a afirmat Antonio Guterres în cursul unei conferinţe organizate în Lisabona.

Tensiunile între Israel şi mişcarea şiită Hezbollah s-au amplificat în contextul în care Guvernul israelian vrea să construiască un zid la frontiera cu Libanul. În plus, Israelul şi Libanul au disensiuni privind explorarea unor zăcăminte de petrol din Marea Mediterană.

În paralel, armata israeliană a atacat frecvent obiective Hezbollah din Siria, în contextul în care mişcarea şiită libaneză susţinută de Iran oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici