Secretarul general al OSCE: Observatorii dispăruţi în Ucraina sunt în viaţă

Membrii celor două echipe de observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispărute în Ucraina sunt în viaţă, anunţă secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier, citat de AFP.

136 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al OSCE: Observatorii dispăruţi în Ucraina sunt în viaţă

Secretarul general al OSCE: Observatorii dispăruţi în Ucraina sunt în viaţă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ştim unde se află. Sunt în viaţă şi sunt bine", a spus Lamberto Zannier.

"Prioritatea mea este să obţin eliberarea lor imediată, fără condiţii", a explicat el.

Patru observatori OSCE au dispărut pe 26 mai, în regiunea Donetsk. Alţi patru observatori OSCE şi un translator ucrainean au dispărut pe 29 mai, în regiunea Lugansk.

Alţi 11 observatori OSCE au fost deţinuţi scurt timp, pe 28 mai, la Doneţk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici