Secretarul pentru Securitate Internă îi cere lui Donald Trump să condamne ferm violenţele provocate de susţinătorii săi

  • Secretarul pentru Securitate Internă din SUA îi cere lui Donald Trump să condamne cu fermitate violenţele
  • Chad Wolf: "Sunt evenimente tragice şi şocante; este inacceptabil ca cineva să recurgă la violenţă pentru atingerea scopurilor politice"
  • Simpatizanţi ai lui Donald Trump au pătruns cu forţa în Congres, pentru a bloca validarea victoriei lui Joe Biden
843 afișări
Imaginea articolului Secretarul pentru Securitate Internă îi cere lui Donald Trump să condamne ferm violenţele provocate de susţinătorii săi

Secretarul pentru Securitate Internă îi cere lui Donald Trump să condamne ferm violenţele provocate de susţinătorii săi

Secretarul interimar pentru Securitate Internă din SUA, Chad Wolf, i-a cerut, joi, preşedintelui în funcţie, Donald Trump, să condamne cu fermitate protestele violente produse la sediul Congresului, informează publicaţia The Hill.

"Sunt evenimente tragice şi şocante; este inacceptabil ca cineva să recurgă la violenţă pentru atingerea scopurilor politice", afirmă Chad Wolf.

"Aceste acţiuni violente sunt o formă de inconştienţă şi îl implor pe preşedinte şi toţi oficialii aleşi să condamne vehement violenţele care au avut loc ieri", a subliniat Chad Wolf.

"Departamentul pentru Securitate Internă tratează foarte serios siguranţa şi apărarea tuturor americanilor, misiunea noastră centrală este apărarea ţării. Orice acţiune de instigare la violenţă a unui oficial ales intră în contradicţie cu ceea ce suntem ca americani", a precizat Chad Wolf, subliniind că va rămâne în funcţie până pe 20 ianuarie, pentru a garanta "tranziţia ordonată" a puterii către noul preşedinte al SUA, Joseph Biden.

Simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie, Donald Trump, au pătruns cu forţa în Congres, miercuri seară, pentru a bloca validarea rezultatului scrutinului prezidenţial. Congresul SUA a validat joi dimineaţă victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial, iar Donald Trump a anunţat că va permite tranziţia ordonată a puterii.

Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA. Alte trei persoane au murit în urma unor "urgenţe medicale" semnalate în cursul violenţelor, a declarat Robert Contee, directorul Poliţiei metropolitane din Washington. Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici