SECRETE de 25.000 de dolari. Fost agent CIA, condamnat pentru spionaj în favoarea Chinei

Kevin Mallory, un fost ofiţer de informaţii american, care a lucrat pentru CIA, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru dezvăluirea unor secrete militare unui agent chinez, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, potrivit BBC.

3975 afișări
Imaginea articolului SECRETE de 25.000 de dolari. Fost agent CIA, condamnat pentru spionaj în favoarea Chinei

Captură din timpul interogatoriului

Kevin Mallory, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit vinovat pentru mai multe infracţiuni de spionaj în urma unui proces în iunie 2018.

Vorbitor fluent al dialectului mandarin, originar din oraşul Leesburg, Virginia, acesta deţinea o autorizaţie de securitate la cel mai înalt nivel şi avea acces la documente sensibile.

El a fost condamnat pentru vânzarea de secrete către China pentru 25.000 de dolari.

Dovezile prezentate în cazul său au inclus o înregistrare video de supraveghere în care se vedea cum acesta scana documente clasificate pe un card de memorie digital, într-un oficiu poştal.

De asemenea, Mallory a călătorit la Shanghai pentru a se întâlni cu un agent chinez în martie şi aprilie 2017, a transmis Departamentul de Justiţie.

El a lucrat ca ofiţer sub acoperire pentru CIA şi ca ofiţer de informaţii pentru DIA (Agenţia de Informaţii din cadrul Ministerului Apărării) din SUA.

"Acest caz este unul dintr-o tendinţă alarmantă de foşti ofiţeri americani de informaţii care sunt vizaţi de China şi care îşi trădează ţara şi pe colegii lor", a declarat procurorul general adjunct, John Demers, în urma condamnării.

La începutul acestei luni, fostul agent CIA, Jerry Chun Shing Lee, a pledat vinovat pentru spionaj în favoarea Chinei. Procurorii au declarat că cetăţeanul american naturalizat a fost plătit pentru a divulga informaţii despre agenţi americani sub acoperire.

Iar în iunie anul trecut, fostul ofiţer american de informaţii, Ron Rockwell Hansen, a fost, de asemenea, acuzat de tentativă de spionaj pentru China.

El a încercat să transmită informaţii şi a primit cel puţin 800.000 de dolari pentru a acţiona în calitate de agent chinez, a transmis departamentul de justiţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici