Şefa comisiei electorale ruse, agresată în locuinţa sa/ Liderul opoziţiei ruse afirmă că este vorba de un "atac fals" menit să distragă atenţia de la fraude electorale

Poliţia rusă a anunţat că un individ mascat, înarmat cu o armă cu electroşocuri, a agresat-o pe Ella Pamfilova, şefa Comisiei Electorale Centrale, însă Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, susţine că este vorba de un "atac fals" care are rolul de a distrage atenţia publicului de la fraude electorale în alegerile locale de duminică.

227 afișări
Imaginea articolului Şefa comisiei electorale ruse, agresată în locuinţa sa/ Liderul opoziţiei ruse afirmă că este vorba de un "atac fals" menit să distragă atenţia de la fraude electorale

Şefa comisiei electorale ruse, agresată în locuinţa sa/ Liderul opoziţiei ruse afirmă că este vorba de un "atac fals" menit să distragă atenţia de la fraude electorale

Potrivit poliţiei, individul a pătruns în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în locuinţa Ellei Pamfilova, aflată în apropierea Moscovei, şi a lovit-o în mod repetat pe aceasta cu arma, relatează postul BBC News.

O anchetă a fost deschisă în acest caz, autorităţile mergând momentan pe ipoteza că a fost vorba de o tentativă de jaf.

Atacul a avut loc cu câteva zile înainte de un scrutin local controversat, care a provocat ample proteste antiguvernamentale la Moscova după ce autoritatea electorală, condusă de Pamfilova, a blocat candidaturile unor politicieni de opoziţie.

Zeci de mii de persoane au participat în ultima lună la ample mitinguri de protest în centrul Moscovei faţă de blocarea candidaturilor unor politicieni de opoziţie în scrutinul municipal programat în septembrie.

Un număr mare de manifestanţi au fost reţinuţi, mai mulţi lideri ai opoziţiei sunt anchetaţi pentru lansarea de apeluri de participare la proteste neautorizate, iar unii activişti au primit condamnări de până la patru ani de închisoare.

În cadrul unei conferinţe de presă după atac, Ella Pamfilova, 65 de ani, a declarat pentru televiziunea rusă de stat că atacatorul a fugit când l-a ameninţat cu un scaun, adăugând că a fost rănită la un deget.

Pamfilova a sugerat apoi că incidentul ar putea avea legătură cu scrutinul regional din 8 septembrie.

"Vreau să sper că a fost un accident ... Poate cineva a vrut să mă sperie, sau a greşit casa sau a vrut să fure ceva?", a afirmat şefa comisiei electorale, subliniind că nu va fi intimidată de astfel de atacuri.

În replică, Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a afirmat pe Twitter că a fost vorba de un "atac fals (...) menit să distragă atenţia de la fraudele [electorale] din Sankt Petersburg (există înregistrări audio), Moscova şi alte oraşe".

Taguri:
rusia,
alegeri,
proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici