Şefa poliţiei din Atlanta a demisionat după ce un afro-american a fost împuşcat de agenţi | VIDEO

  • Şefa poliţiei din Atanta şi-a dat demisia, la mai puţin de o zi după ce poliţia a împuşcat fatal un bărbat de 27 de ani
  • Un ofiţer a fost dat afară în urma incidentului precum şi un alt angajat.
2702 afișări
Imaginea articolului Şefa poliţiei din Atlanta a demisionat după ce un afro-american a fost împuşcat de agenţi | VIDEO

Şefa poliţiei din Atlanta a demisionat după ce un afro-american a fost împuşcat de agenţi

Şefa poliţiei din Atanta şi-a dat demisia, la mai puţin de o zi după ce poliţia a împuşcat fatal un bărbat de 27 de ani în afara unui restaurant de fast-food. Erika Shields a demisonat după 3 ani şi jumătate în care a condus poliţia din Atlanta.

Un ofiţer a fost dat afară în urma incidentului precum şi un alt angajat.

Primarul Keisha Lance Bottoms a anunţat sâmbătă că a acceptat demisia lui Erika Shields. În timpul unei conferinţe de presă, Bottoms a declarat că Shields a informat-o despre decizie. "Şeriful Shields s-a oferit să demisioneze ca şef de poliţie, pentru ca oraşul să poată avansa cu urgenţă în reconstruirea încrederii în întreaga noastră comunitate", a spus Bottoms.

Shields a declarat într-o declaraţie că decizia ei a fost luată "dintr-o dragoste profundă şi respectabilă" pentru oraşul ei. „Este timpul ca oraşul să avanseze şi să creeze încredere între forţele de ordine şi comunităţile pe care le servesc”, a spus ea.

Vineri noapte, în Atlanta, capitala statului Georgia, Rayshard Brooks, în vârstă de 27 de ani, a adormit în maşina sa pe calea de acces a unui restaurant fast-food drive-in.

Poliţia a sosit chemată de angajaţi dar   Rayshard Brooks care se afla sub influenţa alcoolului a opus rezistenţă luând pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugind

Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, în timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un agent, care şi-a utilizat arma rănindu-l". Ulteior, Brooks a murit la spital.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici