Şeful CDC avertizează că al doilea val COVID-19 ar putea fi mai rău şi va reapărea în sezonul rece

Se preconizează că un al doilea val de coronavirus va lovi Statele Unite în iarna viitoare şi ar putea lovi mult mai rău decât primul, deoarece probabil va reapărea la începutul sezonului gripal, a avertizat directorul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, potrivit Reuters.

3821 afișări
Imaginea articolului Şeful CDC avertizează că al doilea val COVID-19 ar putea fi mai rău şi va reapărea în sezonul rece

Şeful CDC avertizează că al doilea val COVID-19 ar putea fi mai rău şi va reapărea în sezonul rece

„Există posibilitatea ca asaltul virusului asupra naţiunii noastre în iarna viitoare să fie chiar mai dificil decât cel pe care trecem acum”, a declarat directorul CDC, Robert Redfield, într-un interviu pentru Washington Post.

Întrucât focarul actual continuă să se diminueze, aşa cum arată o scădere recentă a ratelor de spitalizare şi a altor indicatori, autorităţile trebuie să se pregătească pentru o probabilă reapariţie a virusului în lunile următoare.

„Vom avea epidemie de gripă şi coronavirus în acelaşi timp”, a spus el, iar combinaţia ar pune o tensiune şi mai mare asupra sistemului de sănătate al ţării decât primul focar.

Virusul, care cauzează o boală respiratorie extrem de contagioasă şi potenţial fatală denumită COVID-19, a apărut la sfârşitul anului trecut în China centrală. Prima infectare cunoscută din SUA, un caz legat de călătorii, a fost diagnosticat pe 20 ianuarie în statul Washington, în apropiere de Seattle.

De atunci, aproape 810.000 de oameni au fost testaţi pozitiv în Statele Unite, iar peste 45.000 au murit din cauza bolii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici