Şeful CIA avertizează: Phenianul este pe punctul de a dezvolta cu succes rachete nucleare care să lovească teritoriul american

Coreea de Nord este pe punctul de a dezvolta rachete nucleare capabile să lovească teritoriul american, a declarat Mike Pompeo, directorul CIA, potrivit site-ului postului BBC News.

1162 afișări
Imaginea articolului Şeful CIA avertizează: Phenianul este pe punctul de a dezvolta cu succes rachete nucleare care să lovească teritoriul american

Oficialul a subliniat că Washingtonul continuă să prefere diplomaţia şi sancţiunile ca soluţii pentru rezolvarea chestiunii programului balistic şi nuclear nord-coreean, însă utilizarea forţei militare rămâne o opţiune.

Coreea de Nord este "atât de aproape acum în ceea ce priveşte capabilităţile încât din perspectiva SUA trebuie să ne comportăm ca şi cum sunt pe punctul de a obţine acel obiectiv", a declarat Pompeo în cadrul unui discurs la organizaţia Foundation for Defense of Democracies.

"Sunt atât de avansaţi în asta, acum este doar o chestiune de gândit cum să oprim etapa finală", a adăugat oficialul, precizând că serviciile de informaţii au probleme în a stabili cu siguranţă momentul în care Coreea de Nord a reuşit să atingă acest obiectiv.

Regimul de la Phenian afirmă că deja are capacitatea de a ataca teritoriul Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici