Şeful de cabinet al premierului Viktor Orban: Eforturile de a submina din nou Ungaria sunt în desfăşurare la Bruxelles

Eforturile unor facţiuni din Parlamentul European de a discredita şi submina Ungaria sunt în desfăşurare la Bruxelles, a declarat joi Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează agenţia MTI.

1173 afișări
Imaginea articolului Şeful de cabinet al premierului Viktor Orban: Eforturile de a submina din nou Ungaria sunt în desfăşurare la Bruxelles

Janos Lazar: Eforturile de a submina din nou Ungaria sunt în desfăşurare la Bruxelles

Lazar le-a cerut europarlamentarilor să respecte Ungaria şi să nu insulte cetăţenii ungari, lăsând de înţeles că recentele critici aduse autorităţilor de la Budapesta reflectă influenţa supradimensionată a miliardarului american George Soros.

Răspunzând la o întrebare cu privire la posibilitatea ca UE să interzică organizarea consultării naţionale cu privire la aşa-numitul plan Soros privind imigranţii, Lazar a spus că nu crede în reuşita acestei iniţiative, întrucât este vorba despre o chestiune de competenţă naţională.

"Sunt surprins de faptul că politicienii care pretind că sunt liberali europeni protestează împotriva unei instituţii democratice. Eurodeputaţii de stânga şi cei liberali continuă să se joace cu Ungaria şi Polonia, iar în cazul Ungariei subiectul recurent a fost gardul de la frontieră. Suntem gata pentru o dezbatere încă o dată. Guvernul respectă decizia unor mari ţări vest-europene de a deveni ţări de imigranţi, dar nu acceptă eforturile lor de a forţa schimbarea în ţările din Europa Centrală care nu sunt încă ţări de imigranţi", a spus Lazar.

Chiar dacă statele membre UE continuă să afirme că distribuţia imigranţilor şi cotele obligatorii sunt doar "idei", în realitate s-au făcut paşi pentru a le pune în aplicare "pe ascuns", fiind negociată aducerea imigranţilor din afara UE şi relocarea acestora, a mai precizat şeful de cabinet al premierului Ungariei.

Janos Lazar a mai anunţat că, la cererea lui Viktor Orban, serviciile de informaţii au finalizat o evaluare privind activităţile lui George Soros la Berlin şi Bruxelles şi măsura în care miliardarul american a reuşit să influenţeze opinia la adresa Ungariei.

"Raportul concluzionează că organizaţiile lui Soros au avut o influenţă puternică asupra a ceea ce a spus şi făcut Comisia Europeană în legătură cu o dispută cu Ungaria cu privire la fonduri norvegiene. Organizaţiile Soros au capacitatea de a influenţa procesul de luare a deciziilor în cadrul Comisiei Europene, ceea ce înseamnă că aceştia îşi pot introduce declaraţiile în rapoartele europene în legătură cu Ungaria. Mai mult, foşti angajaţi ai organizaţiilor Soros pot obţine locuri de muncă în aceste organisme europene", a spus Lazar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici