Şeful Interpol, avertiment despre armele trimise în Ucraina: Vor ajunge pe piaţa neagră şi în mâinile infractorilor / Ne putem aştepta la un aflux de arme în Europa şi în afara ei

Armele trimise în Ucraina după invazia Rusiei din februarie vor ajunge în piaţa neagră şi în mâinile infractorilor, a declarat şeful Interpol, citat de The Guardian.

18352 afișări
Imaginea articolului Şeful Interpol, avertiment despre armele trimise în Ucraina: Vor ajunge pe piaţa neagră şi în mâinile infractorilor / Ne putem aştepta la un aflux de arme în Europa şi în afara ei

Şeful Interpol, avertiment despre armele trimise în Ucraina: Vor ajunge pe piaţa neagră şi în mâinile infractorilor

Jürgen Stock spune că, odată ce conflictul se va încheia, un val de arme de foc şi armament greu va inunda piaţa neagră şi a îndemnat statele membre ale Interpol, în special pe cele care furnizează arme, să coopereze în ceea ce priveşte urmărirea armelor.

"Odată ce armele vor tăcea [în Ucraina], vor apărea şi armele ilegale. Ştim acest lucru din multe alte teatre de conflict. Infractorii se concentrează chiar acum, în timp ce vorbim, asupra lor", a declarat Stoc, potrivit The Guardian.

"Grupurile criminale încearcă să exploateze aceste situaţii haotice şi disponibilitatea armelor, chiar şi a celor folosite de armată şi inclusiv a armelor grele. Acestea vor fi disponibile pe piaţa negră şi vor crea o provocare. Nicio ţară sau regiune nu poate face faţă în mod izolat, deoarece aceste grupuri operează la nivel global."

Acesta a adăugat: "Ne putem aştepta la un aflux de arme în Europa şi în afara ei".

El a declarat că Interpol a îndemnat membrii să folosească baza sa de date pentru a ajuta la "urmărirea şi localizarea" armelor. "Suntem în contact cu ţările membre pentru a le încuraja să folosească aceste instrumente. Infractorii sunt interesaţi de tot felul de arme... practic, orice armă care poate fi transportată ar putea fi folosită în scopuri criminale".

Aliaţii au trimis Ucrainei arme militare de înaltă clasă de la invazia rusă de acum mai bine de trei luni. Marţi, preşedintele american, Joe Biden, a anunţat că SUA vor furniza Kievului sisteme avansate de rachete şi muniţii. După ce SUA s-au retras din Afganistan în 2021, după 20 de ani de război, cantităţi uriaşe de echipamente militare, adesea foarte sofisticate, au fost lăsate în urmă şi au căzut în mâinile talibanilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici