Şeful NATO, "încrezător că va găsi în curând o soluţie" în privinţa tancurilor germane

În urma unei întâlniri între secretarul general al NATO şi ministrul german al apărării, încă nu s-a luat o decizie cu privire la faptul că Berlinul va permite sau nu trimiterea tancurilor Leopard 2 în Ucraina, scrie Sky News.

214 afișări
Imaginea articolului Şeful NATO, "încrezător că va găsi în curând o soluţie" în privinţa tancurilor germane

Şeful NATO, "încrezător că va găsi în curând o soluţie" în privinţa tancurilor germane

La sfârşitul săptămânii, ministrul german de externe a dat de înţeles că Berlinul nu se va opune, în cazul în care Polonia va decide să trimită tancurile de fabricaţie germană, dar ulterior a părut să revină asupra comentariilor sale.

Jens Stoltenberg a declarat că el şi ministrul apărării, Boris Pistorius, "au discutat problema tancurilor de luptă" în cadrul discuţiilor purtate marţi la Berlin.

"Aceste discuţii vor continua şi sunt convins că vom avea o soluţie în curând", a spus el.

Stoltenberg a adăugat că salută faptul că Franţa, Marea Britanie şi alţi aliaţi au promis tancuri pentru Ucraina înaintea unor probabile noi ofensive ale ambelor părţi în această primăvară.

"În acest moment crucial al războiului, trebuie să furnizăm Ucrainei sisteme mai grele şi mai avansate şi trebuie să o facem mai repede", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici