Şeful NSA vrea să pună capăt scandalului privind interceptările telefonice

Şeful Agenţiei americane pentru Securitate Naţională (NSA), generalul Keith Alexander, a declarat joi că vrea să pună capăt controversei iscate în jurul programelor de interceptare şi să avanseze în problemele-cheie ale apărării naţionale şi cibernetice.

385 afișări
Imaginea articolului Şeful NSA vrea să pună capăt scandalului privind interceptările telefonice

Şeful NSA vrea să pună capăt scandalului privind interceptările telefonice

În faţa unor aleşi ai Congresului american, generalul Alexander şi-a exprimat regretul că dezvăluirile din ultimele luni despre programele de interceptare ale puternicei agenţii de informaţii americane şi-au pus amprenta asupra înregistrării unor progrese în probleme importante, precum legislaţia în materie de apărare cibernetică.

"Cred că trebuie să facem un pas înapoi şi să stabilim un cadru de dialog cu americanii", a spus el în faţa Comisiei Forţelor Armate din Senat.

"Va fi crucial de adus la cunoştinţă ce se poate şi ce nu se poate face în materie de apărare cibernetică pentru a proteja această ţară. Şi, în prealabil, trebuie rezolvate problemele care afectează în momentul de faţă NSA (din cauza scandalului privind interceptările)", a declarat Keith Alexander.

El a adăugat că, potrivit unei directive a preşedintelui american Barack Obama, NSA va prezenta un proiect de reformă. Obama a anunţat luna trecută că are intenţia să reducă atribuţiile NSA, printr-o revizuire a colectării datelor telefonice.

Totodată, generalul Alexander a apreciat că legislaţia în domeniul apărării cibernetice necesită progrese, cu scopul de a se realiza o mai bună delimitare a atribuţiilor Executivului şi reţelelor private privind combaterea ameninţărilor la adresa infrastructurilor-cheie, precum oleoductele, principalele linii electrice sau reţelele financiare.

"Am temeri ca lipsa de legislaţie să nu afecteze capacitatea de a ne apăra ţara în aceste domenii", a notat patronul NSA. "Ţinând cont de situaţia actuală, trebuie să fim transparenţi în această problemă pentru ca americanii să înţeleagă şi să sprijine demersurile noastre", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici