Şeful OMS: Se înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus

  • Şeful OMS anunţă o scădere a numărului de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus
  • OMS: Noul coronavirus nu este la fel de mortal ca şi alte coronavirusuri
  • COVID-19 nu afectează atât de grav copiii
3298 afișări
Imaginea articolului Şeful OMS: Se înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus

Sursa FOTO: Profimedia

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, luni, la Geneva, că potrivit ultimelor date, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 a început să scadă în China, scrie The Guardian.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, a spus că pare a fi înregistrată o scădere a numărului de cazuri noi în China.

„Această tendinţă trebuie interpretată foarte prudent. Tendinţele se pot schimba”, a declarat şeful OMS întro conferinţă susţinută la Geneva.

Datele furnizate de autorităţile medicale chineze arată că peste 80% dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 au simptome uşoare şi se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicaţii severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică şi 2% mor din cauza bolii.

„Se pare că COVID-19 nu este la fel de mortal ca şi alte coronavirusuri, inclusiv SARS şi MERS", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că începe să se contureze o imagine tot mai clară a focarului din Asia.

Şeful agenţiei de sănătate ONU a mai spus că noul coronavirus nu afectează atât de grav copiii ca adulţii şi că riscul de deces creşte odată cu vârsta celor infectaţi. El a adăugat că nu există încă o explicaţie pentru acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici