Şeful ONU solicită o alianţă globală pentru a combate creşterea neo-nazismului: "În mod tragic, după decenii în umbră, neo-naziştii şi ideile lor câştigă acum teren”

  • Antonio Guterres spune că grupările care militează pentru supremaţia albilor organizează şi recrutează peste graniţe, „etalând simbolurile şi tropurile naziştilor şi ambiţiile lor ucigaşe”.
  • Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite a cerut o acţiune globală coordonată pentru a construi o alianţă împotriva creşterii şi răspândirii neo-nazismului, a supremaţiei albilor, a xenofobiei, a antisemitismului şi a discursurilor de ură provocate parţial de pandemia COVID-19 .
2778 afișări
Imaginea articolului Şeful ONU solicită o alianţă globală pentru a combate creşterea neo-nazismului: "În mod tragic, după decenii în umbră, neo-naziştii şi ideile lor câştigă acum teren”

Şeful ONU solicită o alianţă globală pentru a combate creşterea neo-nazismului: "În mod tragic, după decenii în umbră, neo-naziştii şi ideile lor câştigă acum teren”

Antonio Guterres a făcut apelul în momementul în care lumea marchează 76 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

El a cerut, de asemenea, acţiunea internaţională „pentru a lupta împotriva propagandei şi dezinformării” şi a cerut o educaţie intensificată asupra acţiunilor naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pandemia „a exacerbat nedreptăţile şi diviziunile de lungă durată”, a avertizat el.

"Propaganda care leagă evreii de pandemie, de exemplu, acuzându-i de crearea virusului ca parte a uneui plan de dominare globală, ar fi ridicolă, dacă nu ar fi atât de periculoasă", a spus el. „Aceasta este doar cea mai recentă manifestare a unui trop antisemit care datează cel puţin din secolul al XIV-lea, când evreii au fost acuzaţi că au răspândit ciuma bubonică”, relatează Al Jazeera.

Secretarul general a declarat că este trist, dar nu este surprinzător faptul că pandemia a declanşat o altă erupţie de negare, distorsiune şi minimizare a istoriei Holocaustului.

"În Europa, Statele Unite şi în alte părţi, grupările ce militează pentru supremaţia albilor organizează şi recrutează peste graniţe, etalând simbolurile naziştilor şi ambiţiile lor ucigaşe. În mod tragic, după decenii în umbră, neo-naziştii şi ideile lor câştigă acum teren”, a spus Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici