Şeful Pentagonului va merge în Georgia şi Turcia după summitul NATO

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, se va deplasa în Georgia şi în Turcia la finalul summitului NATO din Ţara Galilor, de săptămâna viitoare, pentru a discuta despre conflictele din Siria şi Ucraina, relatează AFP.

136 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului va merge în Georgia şi Turcia după summitul NATO

Chuck Hagel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Hagel va părăsi Statele Unite miercuri, pentru o călătorie de şase zile care va începe la Cardiff, pentru summitul Alianţei Nord-Atlantice, unde liderii statelor membre vor discuta despre "crizele din Ucraina şi Orientul Mijlociu şi despre modul de a consolida Alianţa pe viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.

Secretarul Apărării va merge ulterior în Georgia, o ţară care nu este membră NATO, dar care doreşte să devină şi "împărtăşeşte îngrijorările pe tema acţiunilor Rusiei în Ucraina", a adăugat contraamiralul Kirby.

Chuck Hagel se va deplasa apoi în Turcia, care este "un aliat-cheie al NATO. Ţinând cont de frontierele sale cu Siria şi Irakul, (Turcia) împărtăşeşte profunda noastră preocupare privind ameninţarea regională reprezentată de" gruparea Statul Islamic, a precizat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici