Şeful Serviciului de Informaţii Interne din Germania: Rusia ar putea fi responsabilă pentru atacul cibernetic împotriva Guvernului

Şeful Serviciului de informaţii interne din Germania, Hans-Georg Maassen, a declarat miercuri că există o "mare posibilitate" ca Rusia să fie responsabilă pentru atacul cibernetic din luna decembrie, care a afectat reţeaua de calculatoare a Guvernului german, relatează site-ul agenţiei Reuters.

750 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului de Informaţii Interne din Germania: Rusia ar putea fi responsabilă pentru atacul cibernetic împotriva Guvernului

Şeful Serviciului de Informaţii Interne din Germania: Rusia ar putea fi responsabilă pentru atacul cibernetic împotriva Guvernului

Hans-Georg Maassen a declarat pentru reporteri că autorităţile germane au monitorizat cu atenţie atacul, când acesta a fost descoperit în luna decembrie.

Acesta a adăugat că atacul ar putea proveni din Rusia, însă nu există dovezi că ar fi fost efectuat de APT28, un grup de hackeri ruşi responsabili pentru atacul cibernetic lansat anul trecut împotriva Camerei Inferioare a Parlamentului din Germania.

Maassen a refuzat să răspundă atunci când a fost rugat să confirme rapoartele deputaţilor şi surselor de securitate germane, care susţin că responsabil pentru recentul atac cibernetic este un alt grup de hackeri ruşi, cunoscut sub numele de Snake sau Turla.

În luna martie, ministrul de Interne Thomas de Maiziere a declarat că atacul este unul sofisticat. Deşi presa a relatat că acesta a fost detectat în luna decembrie, atacul nu a fost anunţat până luna trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici