Şeful spionajului britanic: Rusia îşi impune politica externă într-un mod tot mai agresiv

Rusia este tot mai agresivă în modurile prin care încearcă să-şi atingă obiectivele în planul politicii externe, apelând în acest scop inclusiv la atacuri cibernetice şi spionaj, fapt ce reprezintă o ameninţare crescândă pentru Marea Britanie şi Europa, a declarat Andrew Parker, directorul MI5.

2580 afișări
Imaginea articolului Şeful spionajului britanic: Rusia îşi impune politica externă într-un mod tot mai agresiv

Şeful spionajului britanic: Rusia îşi impune politica externă într-un mod tot mai agresiv

"Rusia pare că se defineşte tot mai mult în opoziţie faţă de Occident şi pare să acţioneze ca atare," a declarat şeful agenţiei britanice de spionaj intern MI5 pentru cotidianul Guardian, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

"Utilizează o largă varietate de instituţii de stat şi puteri pentru a-şi impune în moduri tot mai agresive politica externă în alte state, inclusiv prin propagandă, spionaj, acţiuni subversive şi atacuri cibernetice. Rusia este astazi implicată în toată Europa şi în Marea Britanie," a continuat oficialul.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că afirmaţiile lui Parker "nu corespund realităţii".

"Până când cineva va aduce o dovadă, vom considera aceste declaraţii ca nefondate şi neîntemeiate," a continuat oficialul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici