Şeful Statului Major al Armatei Etiopiei a fost împuşcat, la câteva ore după o încercare de lovitură de stat

Şeful Statului Major al Armatei din Etiopia, Seare Mekonnen, a fost împuşcat, a declarat duminică dimineaţă secretarul de presă al primului ministru, la câteva ore după ce o încercare de lovitură de stat împotriva guvernului regional din provincia Amhara a eşuat, relatează Reuters.

6079 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major al Armatei Etiopiei a fost împuşcat, la câteva ore după o încercare de lovitură de stat

Şeful Statului Major al Armatei Etiopiei a fost împuşcat - secretarul de presă al primului ministru

Nu este clar dacă generalul Seare Mekonnen a fost ucis sau doar rănit.

Sâmbătă, guvernul a anunţat că a avut loc o încercare de lovitură de stat nereuşită împotriva şefului guvernului regional din Amhara, unul dintre cele nouă state federale ale Etiopiei.

Locuitorii din capitala regiunii Amhara, Bahir Dar, au declarat, sâmbăta târziu, că au existat împuşcături în unele cartiere şi că unele drumuri au fost închise.

Primul ministru al Etiopiei, Abiy Ahmed, a declarat că şeful Statului Major al Apărării a fost împuşcat în urma tulburărilor din regiunea nordică Amhara, potrivit BBC.

Apărând la televizor îmbrăcaţi în uniformă militară, Abiy a mai spus că mai mulţi oficiali au fost ucişi într-un atac produs în capitala Bahir Dar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici