SEMNAL DE AJUTOR în largul Greciei: Un cargobot moldovenesc cu sute de pasageri cere ajutor din cauza unor persoane înarmate

O navă care transportă sute de pasageri în largul Greciei a emis un semnal de ajutor din cauza unor persoane înarmate prezente la bord, a anunţat Ministerul grec al Marinei, citat de Daily Mail în ediţia electronică de marţi. Nava este un cargobot moldovenesc denumit Blue Sky, a declarat preşedintele Autorităţii portuare din Corfu, Spiros Andriotis.

2480 afișări
Imaginea articolului SEMNAL DE AJUTOR în largul Greciei: Un cargobot moldovenesc cu sute de pasageri cere ajutor din cauza unor persoane înarmate

SEMNAL DE AJUTOR în largul Greciei: Un cargobot moldovenesc cu sute de pasageri cere ajutor din cauza unor persoane înarmate (Imagine: www.vesselfinder.com)

UPDATE 16:00 - Grecia nu confirmă informaţiile privind persoane înarmate la bordul navei din Marea Ionică

Sute de imigranţi sirieni probabil se află la bordul navei care a emis un semnal de alarmă în largul Greciei, însă Paza de Coastă elenă nu confirmă prezenţa persoanelor înarmate, afirmă surse citate de ziarul italian La Repubblica.

Paza de Coastă elenă a trimis două elicoptere militare şi o fregată spre nava-cargo aflată sub pavilion moldovean care se află în Marea Ionică, în apropierea Insulei Corfu.

Conform comandantului Pazei de Coastă, la bordul navei ar fi 600-700 de imigranţi, probabil sirieni, care au emis alerta pentru că ar fi fost abandonaţi de echipaj.

Informaţiile au fost confirmate de guvernatorul Insulei Corfu, Costas Nikolouzos.

UPDATE 14:40 - Nava care a cerut ajutor în largul Greciei din cauza unor persoane înarmate este moldovenească

Nava care a emis un semnal de ajutor în largul Greciei, din cauza unor persoane înarmate prezente la bord, este un cargobot moldovenesc denumit Blue Sky, a declarat pentru site-ul prothemanews.com preşedintele Autorităţii portuare din Corfu, Spiros Andriotis, relatează Daily Mail în ediţia online.

TRASEUL NAVEI

Cargobotul se îndrepta spre un port croat când a emis semnalul de ajutor, însă serviciile de monitorizare arată că nava a efectuat un viraj brusc spre Italia.

Potrivit unor surse, nava, aflată în prezent în largul insulei Corfu, ar transporta 700 de pasageri.

Televiziunea de stat din Grecia a precizat că "imigranţi ilegali" sunt implicaţi în situaţia de pe navă, în timp ce alte surse afirmă că toţi cei 700 de pasageri sunt "imigranţi fără documente".

Potrivit site-ului protothemanews.com, autorităţile elene au trimis un elicopter de tip Sikorski al Forţelor navale şi o fregată Navarino pentru a ajuta nava.

Nava a emis semnalul de ajutor prin intermediul numărului european de urgenţă 112, iar autorităţile italiene, care au primit semnalul, i-au notificat pe omologii greci.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici