Senator‏ american: Scrisoarea lui "Giuliani, purtător de cuvânt al lui Trump", contrazice poziţia Departamentului de Stat privind lupta anticorupţie din România

Senatorul american Christopher Murphy afirmă că scrisoarea avocatului Rudy Giuliani, "purtător de cuvânt al lui (Donald) Trump", contrazice poziţia Departamentului de Stat al SUA privind problema corupţiei din România, subliniind că avocatul preşedintelui a fost plătit pentru acest lucru.

1849 afișări
Imaginea articolului Senator‏ american: Scrisoarea lui "Giuliani, purtător de cuvânt al lui Trump", contrazice poziţia Departamentului de Stat privind lupta anticorupţie din România

Senator‏ american: Scrisoarea lui "Giuliani,purtător de cuvânt al lui Trump", contrazice poziţia Departamentului de Stat privind lupta anticorupţie din România

Senatorii John McCain (republican) şi Christopher Murphy (democrat) au adresat luna aceasta o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care i-au cerut acesteia să nu facă paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei.

"Cred că asta este o chestiune majoră. La începutul acestei luni, John McCain şi cu mine am trimis o scrisoare Guvernului României, îndemnând confruntarea corupţiei. Apoi, Giuliani - purtător de cuvânt lui Trump - a trimis o scrisoare care contrazice atât scrisoarea noastră, dar şi poziţia Departamentului de Stat. Şi a fost plătit pentru asta", afirmă senatorul american într-un mesaj pe Twitter.

 

 

Mesajul lui Murphy face trimitere şi către un articol din The Washington Post, în care se afirmă: "O scrisoare pe care Rudolph W. Giuliani, unul din avocaţii personali ai preşedintelui Trump, a trimis-o oficialilor români care se opun luptei anticorupţie din această ţară a atras atenţia Departamentului de Stat şi a reînnoit semnele de întrebare privind continuarea activităţii sale pentru clienţi străini în timp ce îl reprezintă pe preşedinte".

Un oficial american citat de Washington Post a declarat că "Rudy Giuliani nu vorbeşte în numele Administraţiei SUA privind politica externă".

Giuliani a declarat marţi că nu este implicat în alte ţări decât România, adăugând că nu a discutat despre activitatea sa în ţara noastră cu Trump sau vreun oficial din cadrul Administraţiei SUA.

"Sunt cetăţean privat", a declarat Giuliani când a fost întrebat de ce a trimis o scrisoare care contrazice poziţia autorităţilor SUA. Giuliani a adăugat că nu cunoaşte în întregime poziţia SUA privind lupta anticorupţie din România, despre care spune că este "o chestiune internă" a ţării noastre.

"Poate ar fi trebuit să scriu scrisoare că nu îl reprezint pe preşedinte", a mai afirmat Giuliani, adăugând că a crezut că oficialii români cunosc acest lucru.

Giuliani a mai declarat că a discutat cu cel puţin un oficial român pentru a se informa, însă a refuzat să spună despre cine este vorba.

Oficialii de la Casa Albă au fost surprinşi să afle de activităţile lui Giuliani în România, potrivit unor surse familiare cu această chestiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici