Senatul american a respins anularea Obamacare, programul în domeniul sănătăţii, introdus de administraţia Barack Obama

Republicanii din Senatul american nu au reuşit să obţină anularea programului de asigurări de sănătate introdus de Administraţia Barack Obama, supranumit "Obamacare", informează presa internaţională.

15292 afișări
Imaginea articolului Senatul american a respins anularea Obamacare, programul în domeniul sănătăţii, introdus de administraţia Barack Obama

Senatul american a respins anularea Obamacare, programul în domeniul sănătăţii, introdus de administraţia Barack Obama

Partidul Republican urmărea de şapte ani anularea programului de sănătate introdus de fostul preşedinte, trei dintre republicani au votat însă conform democraţilor, ce doresc menţinerea legii Obamacare.

Respingerea propunerii de anulare a fost făcută cu 51 de voturi împotriva acesteia şi 49 în favoarea abrogării.

John McCain, senator republican, care a fost recent diagnosticat cu o formă agresivă de cancer cerebral, a fost de asemenea prezent, el fiind totodată unul dintre cei trei membri republicani ce au votat împotriva anulării programului Obamacare.

Încă din timpul campaniei prezidenţiale, Donald Trump a dat asigurări că Programul de asigurări de sănătate introdus de Administraţia Barack Obama va fi înlocuit imediat după instalarea sa la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Obamacare dispune de măsuri pregătitoare ca cele 50 de state să creeze pieţe online de unde oamenii să poată achiziţiona asigurările de sănătate. Însă multe state conduse de către guvernatori republicani (centru-dreapta) au refuzat să facă acest lucru în semn de protest faţă de lege. Cetăţenii acestor state au fost obligaţi, astfel, să-şi achiziţioneze asigurările printr-un sistem federal.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici