Senatul îl achită pe Trump de acuzaţia de instigare la invadarea Capitoliului

  • Senatul îl achită pe Trump în lipsa majorităţii
  • Donald Trump era acuzat de incitarea maselor care au asaltat Capitolul
  • Republicanii au lipsit de la vot
741 afișări
Imaginea articolului Senatul îl achită pe Trump de acuzaţia de instigare la invadarea Capitoliului

Senatul îl achită pe Trump de acuzaţie de instigare la invadarea Capitoliului

Senatul SUA l-a achitat pe Donald Trump sâmbătă de acuzaţia de incitare a maselor care au asaltat luna trecută Capitolul.

Senatul a votat 57-43 în favoarea condamnării fostului preşedinte dar în lipsa majorităţii de două treimi necesare pentru a face acest lucru, sub acuzaţia că a incitat la insurecţie, conform Reuters.

 
Incidentele i-au obligat pe parlamentari să fugă şi i-a pus pe ai săi vicepreşedinte în pericol în timp ce supraveghea certificarea victoriei electorale a democratului Joe Biden.
 
Liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, care a votat „nevinovat”, în proces, a oferit comentarii despre Trump după verdict.
 
„Nu există nicio îndoială că preşedintele Trump este responsabil practic şi moral de provocarea evenimentelor din ziua respectivă”, a spus el. „Oamenii care au asaltat această clădire au crezut că acţionează după dorinţele şi instrucţiunile preşedintelui lor”. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici