Senatul italian se va reuni marţi pentru a stabili data moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Senatul italian se va reuni marţi pentru a stabili data unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, după ce liderii grupurilor politice nu au reuşit luni să ajungă la o concluzie favorabilă, relatează Reuters.

118 afișări
Imaginea articolului Senatul italian se va reuni marţi pentru a stabili data moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Senatul italian se va reuni marţi pentru a stabili data moţiunii de cenzură împotriva Guvernului

Membrii partidelor din Parlament nu au reuşit să stabilească dacă moţiunea de cenzură, depusă de formaţiunea populistă Liga, ar trebui luată în considerare.

Aceştia au transmis că prim-ministrul Giuseppe Conte se va adresa Senatului în data de 20 august.

Formaţiunea populistă Liga, care se află la guvernare împreună cu Mişcarea Cinci Stele (M5S), a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Giuseppe Conte, care nu este afiliat niciunui partid, dar este apropiat de M5S.

Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii, speră ca moţiunea de cenzură să declanşeze ulterior alegeri anticipate. Matteo Salvini a cerut joi convocarea de alegeri anticipate, pe motiv că disputele dintre membrii coaliţiei guvernamentale de la Roma nu pot fi aplanate.

Liderul Ligii a declarat că o tentativă eşuată a formaţiunii antisistem Mişcarea Cinci Stele (M5S) de a împiedica proiectul unei linii feroviare de mare viteză între Torino şi Lyon a arătat că nu mai este posibilă colaborarea celor două formaţiuni, care guvernează împreună din mai 2018.

Vicepremierul Luigi Di Maio, liderul formaţiunii Mişcarea Cinci Stele (M5S), a declarat că nu se teme de posibilitatea convocării de alegeri anticipate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici