Senatul SUA a emis o citaţie pentru Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump

Comisia Juridică a Senatului Statelor Unite a emis, marţi, o citaţie pentru Paul Manafort, fost şef al echipei de campanie prezidenţiale a lui Donald Trump, în cadrul investigaţiei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană din 2016, relatează site-ul agenţiei Reuters.

200 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA a emis o citaţie pentru Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump

Senatul SUA a emis o citaţie pentru Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump

Charles Grassley, preşedintele republican al Comisiei Juridice a Senatului, şi membrul democrat Dianne Feinstein, au precizat că documentul de audiere a fost emis pentru ziua de miercuri, 26 iulie, întrucât Manafost a refuzat să fie intervievat.

"Am dorit să-i îndeplinim cererea domnului Manafort de a coopera cu investigaţia Comisiei fără să apară la audierile de miercuri, dar nu am reuşit să ajungem la un acord pentru un interviu transcris pentru Comisia Juridică. Ca şi în cazul altor martori, am fost dispuşi să-l scuzăm de la audierea de miercuri dacă ar fi fost de acord cu furnizarea de documente şi cu un interviu transcris", se arată într-un comunicat.

Comisia senatorială a mai precizat că Paul Manafort a vrut să furnizeze Congresului un singur interviu transcris, care ar fi fost disponibil atât pentru Comisia Juridică, dar şi pentru alte grupuri. Totodată, orice interviu al lui Manafort nu ar constitui o renunţare la drepturile sale, iar Comisia ar putea cere ca el să depună mărturie în viitor.

Paul Manafort va fi chestionat despre întrevederea dintre Donald Trump Jr. şi avocata rusă Natalia Veselniţkaia, care a avut loc la 9 iunie 2016, în Turnul Trump din New York.

Potrivit unor emailuri publicate de către fiul cel mare al preşedintelui Donald Trump, avocata rusă susţinea că deţine informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat Hillary Clinton. Trump Jr. i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.

Luni, Jared Kushner a depus mărturie în cadrul unei şedinţe cu uşile închise a Comisiei pentru Informaţii din Senatul SUA şi a precizat că a avut patru contacte cu oficiali ruşi, dar fără legătură cu alegerile prezidenţiale.

Procurorul special Robert Mueller coordonează ancheta privind ingerinţele Rusiei în campania electorală şi presupusele contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici