Senatul SUA aprobă lansarea dezbaterii privind sistemul de asistenţă medicală

Senatul american a votat, sâmbătă, în favoarea lansării oficiale a dezbaterii privind reforma sistemului sanitar, în urma căreia asistenţa medicală ar urma să fie extinsă pentru încă 30 de milioane de americani.

18 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA aprobă lansarea dezbaterii privind sistemul de asistenţă medicală

Senatul SUA aprobă lansarea dezbaterii privind sistemul de asistenţă medicală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Votul de procedură de sâmbătă a deschis calea dezbaterii unui proiect de lege de 2.074 de pagini, una dintre promisiunile electorale ale preşedintelui Barack Obama şi obiectul unei dispute aprinse între democraţi şi republicani.

Democraţii, care dispun de 58 de mandate în Senat, aveau nevoie de 60 de voturi pentru aprobarea lansării dezbaterii şi au beneficiat de sprijinul a doi senatori independenţi.

Statele Unite sunt singura mare ţară democratică industrializată care nu beneficiază de asistenţă medicală universală, iar aproximativ 36 de milioane de americani nu beneficiază de serviciile sistemului medical de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici