Senatul SUA îl confirmă pe Alejandro Mayorkas drept primul şef latino al Homeland Security

Senatul l-a confirmat pe Alejandro Mayorkas, imigrant cubanez, la conducerea Homeland Security, anunţă CNBC.

416 afișări
Imaginea articolului Senatul SUA îl confirmă pe Alejandro Mayorkas drept primul şef latino al Homeland Security

Senatul SUA îl confirmă pe Alejandro Mayorkas drept primul şef latino al Homeland Security

Mayorkas s-a născut la Havana, în familia unui cubanez cu rădăcini evreieşti şi a unei românce care s-a refugiat în Cuba în anii 1940. Revoluţia din Cuba a determinat familia să se refugieze în California.

Agenţia, care a fost creată în urma atacurilor din 11 septembrie, supraveghează securitatea frontierelor, imigraţia, securitatea cibernetică şi ajutorarea în caz de dezastre.

Confirmarea lui Mayorkas a fost blocată săptămâna trecută, când unii republicani au susţinut că nu a fost verificat în mod corespunzător.

Mayorkas, care a fost anterior secretar adjunct al departamentului sub fostul preşedinte Barack Obama, va deveni şi prima persoană născută în străinătate conduce departamentul. Imigrantul cubanez în vârstă de 61 de ani şi-a evocat moştenirea în timpul declaraţiilor sale de deschidere în faţa Comitetului pentru Securitate Internă al Senatului.

„Principiile patriei şi securităţii au fost extrem de importante în modelarea vieţii mele. Tatăl şi mama m-au adus în această ţară pentru a scăpa de comunism şi pentru a-mi oferi siguranţa, oportunitatea şi mândria pe care cetăţenia americană le aduce fiecăruia dintre noi ”, a spus Mayorkas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici