Sentinţa lui Liviu Dragnea. Presa străină: Cel mai puternic om din România merge la închisoare pentru corupţie

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Iată câteva din primele titluri din presa internaţională după decizia definitivă a Curţii Supreme.

9286 afișări
Imaginea articolului Sentinţa lui Liviu Dragnea. Presa străină: Cel mai puternic om din România merge la închisoare pentru corupţie

Sentinţa lui Liviu Dragnea. Presa străină: Cel mai influent politician al României a fost condamnat la închisoare de către Curtea Supremă

Presa internaţională relatează despre condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea

Curtea Supremă din România a susţinut luni condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare a liderului Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz de putere", notează agenţia de presă Reuters.

"Liderul partidului de guvernământ din România, Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare într-un caz de corupţie", relatează agenţia Associated Press.

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a confirmat luni condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare a liderului Liviu Dragnea", informează Agenţia France-Presse, citată de cotidianul Le Figaro.

"Cel mai puternic om din România merge la închisoare pentru corupţie", scrie agenţia de presă Bloomberg.

"Liderul social-democraţilor români, condamnat la închisoare. (...) Social-democraţii au pierdut alegerile parlamentare", comentează publicaţia germană Die Presse.

Business Review: Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare

BusinessReview.eu informează că un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe liderul PSD Liviu Dragnea la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru instigarea la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman. În acest caz, două persoane au fost angajate fictiv la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Euronews: Liviu Dragnea, cel mai influent politician al României a fost condamnat la închisoare de către Curtea Supremă

Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a făcut apel după ce a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu. Sentinţa a fost menţinută, iar judecătorii au decis condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. România este una dintre cele mai corupte ţări membre ale Uniunii Europene, potrivit Transperency International.

În ultimii doi ani, ţara a fost divizată de proteste, activiştii susţinând că politicienii doresc să „slăbească” sistemul judiciar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici