Separatiştii ucraineni au început să-şi retragă armamentul greu

Combatanţii separatişti din estul Ucrainei au mutat lansatoare de rachete într-un loc situat la 70 de kilometri distanţă de linia frontului, în prima acţiune confirmată de respectare a prevederilor acordului de încetare a focului încheiat luna aceasta la Minsk, relatează Associated Press.

1003 afișări
Imaginea articolului Separatiştii ucraineni au început să-şi retragă armamentul greu

Separatiştii ucraineni au început să-şi retragă armamentul greu (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Jurnaliştii agenţiei Associated Press au urmărit vineri dimineaţă patru camioane care transportau lansatoare de rachete Grad din fieful separatist Doneţk spre o fabrică de ciment din satul Novoamvrosiivske, situat în apropiere de frontiera rusă.

Retragerea armamentului greu trebuia să înceapă în urmă cu o săptămână, în baza acordului de încetare a focului încheiat de liderii Rusiei şi Ucrainei la 12 februarie. Ambele părţi s-au angajat să-şi retragă armamentul greu la o distanţă ce variază de la 25 şi până la 70 de kilometri de linia frontului, în funcţie de calibru.

Confruntările s-au diminuat în ultimele zile, într-un semn că s-au înregistrat progrese în aplicarea acordului de încetare a focului.

Conflictul armat din estul separatist prorus al Ucrainei s-a soldat cu aproximativ 5.800 de morţi de la izbucnirea sa, în aprilie 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici