Serbia i-ar fi oferit un post lui Dominique Strauss-Kahn

O sursă guvernamentală sârbă a declarat marţi că Belgradul i-ar fi oferit un post lui Dominique Strauss-Kahn, însă informaţia a fost dezminţită imediat de către o sursă din anturajul fostului şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI).

178 afișări
Imaginea articolului Serbia i-ar fi oferit un post lui Dominique Strauss-Kahn

Serbia i-ar fi oferit un post lui Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"I-am spus lui (Strauss-Kahn) despre un post, dar nimic nu este încă sigur. Am stabilit doar un prim contact, dar este vorba despre mulţi bani", a declarat sursa guvernamentală, făcând aluzie la remunerarea cerută de Strauss-Kahn pentru serviciile sale.

Potrivit cotidianul sârb Danas, autorităţile sârbe i-ar fi propus lui Strauss-Kahn un post de consilier guvernamental care ar trebui să fie remaniat în următoarele săptămâni.

Remanierea, care ar surveni după un an de activitate, ar urma să permită Guvernului să se concentreze asupra negocierilor de aderare la Uniunea Europeană (UE) şi redresării economice a Serbiei.

Cu toate acestea, o sursă din anturajul lui Strauss-Kahn a dezminţit existenţa unor contacte între economist şi autorităţile sârbe.

"Intoxicare. Nu ştiu despre ce este vorba", a declarat această sursă pentru AFP.

Economist strălucit, Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 64 de ani, a fost constrâns să demisioneze de la FMI după ce a fost inculpat în mai 2011 că a agresat sexual o cameristă de origine guineeană în apartamentul său de la Hotelul Sofitel din New York.

Urmăririle penale au fost ulterior abandonate. În plus, cele două părţi au ajuns la un acord amiabil pentru a evita un proces civil.

De atunci, Dominique Strauss-Kahn activează în calitate de conferenţiar şi consultant atât în Franţa, cât şi în străinătate. El a fost invitat deja în această calitate în Marea Britanie, Ucraina, Maroc sau Coreea de Sud.

Serbia, care a obţinut în iunie aprobarea deschiderii până în ianuarie a negocierilor de aderare la UE, cunoaşte o contractare a economiei cu 1,7%, în timp ce rata şomajului atinge 24%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici