Serbia nu va recunoaşte „referendumurile” de anexare a zonele ucrainene ocupate de către Rusia

Din 1998 până în 2008, Serbia a respins separatismul Kosovei de Iugoslavia. Aceasta continuă să se opună dezintegrării teritoriale a statelor naţionale şi susţine integritatea teritorială în cazul Ucrainei.

875 afișări
Imaginea articolului Serbia nu va recunoaşte „referendumurile” de anexare a zonele ucrainene ocupate de către Rusia

Flickr- Prim-ministru al Macedoniei de Nord Kovacevski la o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Serbia, Selaković

Ministrul sârb de Externe, Nikola Selakovic a declarat că Serbia, o ţară considerată un aliat apropiat al Rusiei, va respecta dreptul internaţional şi Carta ONU, scrie Kyiv Independent.

„Referendumurile de anexare contrazic complet interesele noastre statale şi naţionale, politica noastră de a trata integritatea teritorială, suveranitatea şi principiul inviolabilităţii graniţelor”, a spus Selakovic. 

Între timp, aliatul Rusiei, Belarus, rămâne ambivalent cu privire la modul în care va trata rezultatul aşa-numitului „referendum”.

„Nimeni nu poate prevedea ce se va întâmpla exact mâine”, a declarat ministrul de Externe din Belarus, Vladmir Makei, la postul de televiziune francez France 24 .

„Vom examina cu atenţie situaţia şi vom lua decizia, ghidaţi de propriile noastre interese naţionale – nu de ale altora”.

Rusia organizează un „referendum” fals în zonele ocupate ale regiunilor Doneţk, Lugansk , Zaporojie şi Herson din Ucraina, în perioada 23-28 septembrie, în speranţa că va legitima anexarea lor ulterioară.

Presa rusă a informat că dictatorul rus Vladimir Putin s-ar putea adresa parlamentului rus pe 30 septembrie pentru a oficializa anexarea teritoriului ucrainean ocupat în prezent în Federaţia Rusă, adaugă Yahoo News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici