Sergei Stanishev, un nou mandat în fruntea Partidului Socialiştilor Europeni. Negrescu: Este un adevărat prieten al României/ Rovana Plumb, aleasă în conducerea PES

Liderul PES activists România, Victor Negrescu, a comentat, sâmbătă pe Facebook, realegerea lui Sergei Stanishev, la Congresul PES de la Lisabona, în funcţia de preşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni, precizând că acesta este "un adevărat prieten al României şi al stângii româneşti".

847 afișări
Imaginea articolului Sergei Stanishev, un nou mandat în fruntea Partidului Socialiştilor Europeni. Negrescu: Este un adevărat prieten al României/ Rovana Plumb, aleasă în conducerea PES

Sergei Stanishev, ales la şefia PES. Negrescu: Este un adevărat prieten al României/ Rovana Plumb, aleasă în conducerea formaţiunii

"Sergei este un adevărat prieten al României şi al stângii româneşti. Împreună luptăm pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Sub coordonarea sa ne propunem ca la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European să ne menţinem discursul pro-european, luptând pentru o Europă echitabilă, liberă şi sustenabilă pentru toţi cetăţenii săi" a afirmat Victor Negrescu, potrivit unei postări sâmbătă pe pagina de Facebook a organizaţiei PES activists România.

Conform sursei citate, Sergei Stanishev a fost votat de 84% dintre delegaţii prezenţi la Congresul PES, care se desfăşoară în perioada 7-8 decembrie la Lisabona, Portugalia.

"Acest an este unul crucial şi doresc să mulţumesc familiei PES pentru încrederea pe care mi-a acordat-o ca Preşedinte. Sunt entuziasmat să conduc partidul la viitoarele alegeri. Dar mai mult decât atât, doresc să mulţumesc tuturor partidelor membre şi activiştilor PES pentru implicare şi efortul lor. La viitoarele alegeri o să oferim răspunsuri la problemele milioanelor de cetăţeni europeni", a declarat Sergei Stanishev după realegerea sa la şefia PES, menţionează sursa citată.

În postarea de pe reţeaua de socializare, organizaţie PES activists România precizează că la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni a participat o delegaţie compusă din 10 activişti PES.

Rovana Plumb, aleasă în conducerea PES

Preşedintele organizaţiei de femei a PSD, Rovana Plumb, a fost aleasă în cadrul forumului de conducere al Partidului Socialiştilor Europeni (PESPresidency), conform deciziilor luate la Congresul PES 2018, desfăşurat la Lisabona, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii.

"Sunt onorată că îmi voi reprezenta colegii social-democraţi la nivel european, mai ales în contextul alegerilor europene care se vor desfăşura în mai anul viitor. Alegerile europene sunt o provocare pentru România şi pentru UE şi este datoria noastră să ne asigurăm că cetăţenii europeni au opţiuni de vot viabile şi că înţeleg politica social-democrată drept parte din soluţie. Aceasta va fi misiunea mea în cadrul PES şi pe mai departe - să promovez o politică social-democrată modernă, conecată la realităţile naţionale şi europene. Apartenenţa la ce mai puternică familie politică europeană îmi dă încredere că România poate fi cu adevărat puternică în Europa", a declarat Rovana Plumb, printr-un comunicat de presă al PSD remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

În cadrul evenimentului au fost adoptate mai multe rezoluţii care au în vedere propunerea de soluţii concrete la problemele cu care se confruntă în prezent Europa: respectarea egalităţii de gen, susţinerea dezvoltării unui mediu şi a unei alimentaţii sănătoase, întărirea structurilor democratice la nivelul ţărilor europene, realizarea de politici de azil şi migraţie echitabile şi progresive, stimularea participării tinerilor în politică, susţinerea unui climat de pace şi prosperitate în lume.

"România va fi mai respectată dacă vom avea mai mulţi social-democraţi în Parlamentul European care să susţină aceste probleme pe agenda europeană. Europa are nevoie de mai mulţi social-democraţi care nu şi-au pierdut reperele şi care vor pune drepturile europenilor mai presus de orice", a mai spus Plumb.

Referitor la preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, subiect discutat de asemenea în cadrul Congresului PES, ministrul Fondurilor Europene a afirmat că România va avea un mandat de succes.

"Avem motoarele încălzite şi aşteptăm cu toţii momentul preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Suntem pregătiţi să ne asumăm toate responsabilităţile care ne revin şi suntem convinşi că România va avea un mandat de succes. România merită mai multă încredere la acest capitol şi nu numai", a conchis preşedintele organizaţiei de femei a PSD.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici