Serghei Lavrov a discutat cu John Kerry despre situaţia din Siria

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a discutat sâmbătă, prin telefon, cu secretarul american de Stat John Kerry despre situaţia din Siria, în contextul reluării, la 10 februarie, a negocierilor între regimul sirian şi opoziţie, a anunţat diplomaţia rusă într-un comunicat.

268 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov a discutat cu John Kerry despre situaţia din Siria

Serghei Lavrov a discutat cu John Kerry despre situaţia din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul acestei convorbiri telefonice, care a avut loc la iniţiativa Washingtonului, cei doi miniştri "au evocat situaţia din Siria, în contextul reluării, la 10 februarie, la Geneva, a negocierilor de pace dintre ambele părţi", a precizat Ministerul rus de Externe.

De asemenea, Lavrov şi Kerry au discutat despre consolidarea relaţiilor bilaterale, a adăugat această sursă.

Negocierile de la Geneva între reprezentanţii regimului Bashar al-Assad şi cei ai opoziţiei au loc sub egida mediatorului internaţional Lakhdar Brahimi.

Regimul de la Damasc insistă asupra faptului că prioritatea discuţiilor de la Geneva trebuie să fie terorismul, calificându-i pe rebeli drept "terorişti", în timp ce opoziţia cere înlăturarea preşedintelui Bashar al-Assad de la putere şi formarea unui guvern de tranziţie în care actualul preşedinte să nu deţină niciun rol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici