Serghei Lavrov: Am discutat cu Mike Pompeo despre situaţia cetăţenilor ruşi aflaţi în detenţie în SUA

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că a discutat cu secretarul american de Stat, Mike Pompeo, despre situaţia cetăţenilor ruşi care se află în detenţie în Statele Unite, potrivit site-ului agenţiei ruse de presă TASS.

355 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Am discutat cu Mike Pompeo despre situaţia cetăţenilor ruşi aflaţi în detenţie în SUA

Serghei Lavrov: Am discutat cu Mike Pompeo despre situaţia cetăţenilor ruşi aflaţi în detenţie în SUA

Discuţia dintre cei doi oficiali a avut loc în cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York. Lavrov a vorbit cu Pompeo despre situaţia unor deţinuţi precum Victor Bout, Konstantin Yaroshenko sau Maria Butina, care au fost condamnaţi la închisoare în Statele Unite.

„Aducem în discuţie situaţia lui Bout de fiecare dată când intrăm în legătură cu partea americană. Am menţionat lunga listă de probleme din relaţiile bilaterale”, a declarat Lavrov. „Soarta lui Victor Bout, la fel ca cea a lui Konstantin Yaroshenko sau a Mariei Butina, dar şi a altor cetăţeni ruşi (...) reprezintă o prioritate pentru noi”, a adăugat oficialul.

„Astăzi i-am reamintit lui Michael Pompeo despre această situaţie, care necesită atenţie”, a mai spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici