Serghei Lavrov ar putea face o vizită în Japonia în martie sau aprilie -presă

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, ar putea face o vizită oficială în luna martie sau aprilie în Japonia, pentru a se întâlni cu omologul său japonez Taro Kono, relatează agenţiile de presă Sankei şi Tass.

154 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov ar putea face o vizită în Japonia în martie sau aprilie -presă

Serghei Lavrov ar putea face o vizită în Japonia în martie sau aprilie -presă

Cei doi oficiali vor discuta despre încheierea unui tratat de pace, conform declaraţiilor unor surse guvernamentale.

Lavrov şi Kono se vor întâlni întâi în data de 16 februarie, în cadrul unei Conferinţe de Securitate de la Munich. În cadrul acestei întâlniri, cele două ţări doresc să maximizeze progresul pentru încheierea unui tratat de pace, care ar pune capăt disputei teritoriale.

Insulele Kurile, cunoscute drept Teritoriile Nordice în Japonia, sunt un motiv de dispută pentru cele două ţări. Rusia şi Japonia nu au semnat niciodată un tratat formal pentru a pune capăt ostilităţilor după Al Doilea Război.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că trebuie depusă multă muncă pentru a ajunge la un acord de pace cu Japonia, după o întâlnire oficială cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe. Shinzo Abe a declarat în urma discuţiei cu Vladimir Putin că cele două ţări sunt determinate să găsească o soluţie în curând.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici