Serghei Lavrov i-a transmis lui Rex Tillerson că "retorica agresivă" a SUA faţă de Coreea de Nord este inacceptabilă

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, i-a transmis omologului său american, Rex Tillerson, că "retorica agresivă a Washingtonului" a amplificat tensiunile în Peninsula Coreea şi acest lucru este inacceptabil, informează MAE rus, potrivit site-ului postului France 24.

1283 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov i-a transmis lui Rex Tillerson că "retorica agresivă" a SUA faţă de Coreea de Nord este inacceptabilă

Serghei Lavrov i-a transmis lui Rex Tillerson că "retorica agresivă" a SUA faţă de Coreea de Nord este inacceptabilă

Kremlinul a comunicat că Rusia este pregătită să devină mediator în eventualitatea unor tratative între Coreea de Nord şi SUA cu privire la reducerea tensiunilor, dacă ambele ţări sunt de acord ca Moscova să-şi asume acest rol.

Lavrov "a subliniat din nou că este inacceptabilă exacerbarea tensiunilor din zona Peninsulei Coreea prin retorica agresivă a Washingtonului faţă de Phenian şi intensificarea pregătirilor militare în regiune".

Cei doi oficiali au discutat în cadrul unei convorbiri şi despre măsurile necesare pentru rezolvarea crizei din Siria şi situaţia din Ucraina.

MAE rus a mai transmis că secretarul american de Stat a fost cel care a iniţiat apelul telefonic.

Consiliul de Securitate ONU a aprobat, vineri, în unanimitate, noile sancţiuni impuse Coreei de Nord, ce prevăd limitarea accesului Phenianului la piaţa petrolului şi repatrierea cetăţenilor nord-coreeni care lucrează în străinătate în termen de 24 de luni.

Coreea de Nord este vizată de sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU încă din 2006, din cauza dezvoltării programelor nucleare şi cu rachete balistice. În general, China şi Rusia au agreat sancţiuni împotriva Phenianului doar după testarea unor rachete balistice cu rază lungă de acţiune sau a unei arme nucleare.

Decizia Consiliului de Securitate ONU a fost salutată de preşedintele american Donald Trump, care a scris pe Twitter: "Lumea vrea pace, nu moarte".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici