Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, susţine că Rusia şi SUA vor crea o unitate de securitate cibernetică, deşi Trump neagă

Rusia va respecta angajamentul de a înfiinţa împreună cu Statele Unite o unitate de securitate cibernetică, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, deşi preşedintele american, Donald Trump, a revenit, pe fondul criticilor, asupra proiectului stabilit cu omologul său rus, Vladimir Putin.

311 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, susţine că Rusia şi SUA vor crea o unitate de securitate cibernetică, deşi Trump neagă

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, susţine că Rusia şi SUA vor crea o unitate de securitate cibernetică, deşi Trump neagă

"Cu referire la întâlnirea preşedinţilor Vladimir Putin şi Donald Trump, eu am evidenţiat evaluarea mea imediat după discuţiile de la Hamburg. Îmi respect cuvântul dat", a declarat Serghei Lavrov răspunzând unei întrebări despre constituirea unui grup comun pentru contracararea ameninţărilor cibernetice.

"Eu am fost la întrevedere, spre deosebire de mulţi alţii care încearcă să descrie ce s-a întâmplat acolo", a subliniat şeful diplomaţiei ruse, citat de agenţia Tass.

Imediat după întrevederea cu Vladimir Putin, Donald Trump a afirmat că au stabilit crearea unei "unităţi impenetrabile de securitate cibernetică". Însă ulterior, după ce a fost ironizat în legătură cu acest proiect în contextul în care Moscova este acuzată de ingerinţe în scrutinul prezidenţial american, Donald Trump a revenit asupra ideii. "Faptul că eu şi preşedintele Putin am discutat despre unitatea de securitate cibernetică nu înseamnă că eu cred că se va şi întâmpla", a spus Trump.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici